tirsdag den 23. februar 2016

Hurtigt og nemt på en regnvejrsdag nr.2

Forleden dag var der børneMGP. Det var noget, Rigmor havde talt ned til i flere uger. Så vi skulle finde på noget hygge til udsendelsen. Det blev til Rice Crispies Treats og hjemmelavede flødeboller. De første kunne Rigmor lave stort set selv. Hun skulle bare have hjælp til at smelte de forskellige ingredienser. Hun ordnede resten selv.
Flødebollerne fik hun hjælp til fra sine kusiner. Jeg stod for at bage bundene og sprøjte guffen ud. Resten ordnede pigerne.
Vi lavede hindbær-, lakrids- og blåbærflødeboller.
Opskrifterne og billeder af processen er herunder.

Rice Crispies Treats:
100 g smør
4 Mars bars eller Yankee bars
Rice Crispies
Overtrækschokolade, hvor meget er op til dig selv. Vi brugte resterne fra flødebollerne til at skrive MGP 2016 på kagen

Smelt smør og Marsbars/Yankee bars sammen
Tilføj Rice Crispies
Fyld i en bradepande 
Smelt chokoladen og hæld over
Stil den i køleskabet til den skal spises
Skær ud lige inden, den skal spise

Hjemmelavede flødeboller:
500 g marcipan
150 past.  æggehvider
300 g sukker
1 dl vand
Overtrækschokolade

Skær marcipanen i ca. 30 skiver og bag dem på bagepapir ved 180 grader C i 5-8 minutter

Guffen laves således;
Sukker og vand koges op og koger i 2 minutter
Æggehviderne piskes let. Sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffen piskes stift med en håndmikser i ca. 15 minutter
Herefter tilføjes de forskellige smage efter lyst

Smelt chokoladen

Sprøjt guffen på marcipanbundene. Jeg bruger ikke sprøjteposer eller tyller. Jeg bruger bare fryseposer, som jeg klipper et lille hul i i hjørnet.
Jeg stiller dem derefter i ovnen til lidt eftervarme, så guffen stivner lidt mere.
Bagefter pensles/hældes chokoladen over flødebollerne og drysses med diverse pynt.


God fornøjelse og velbekomme








Ingen kommentarer:

Send en kommentar